20_jansberg9.jpg

Prikbord


                                                                  
                                                                  Sommige afbeeldingen laten een vergroting zien wanneer je erop klikt. 

 

202 Struinpad gewijzigd thumb

Struinpad weer open
De route is inmiddels verlegd (klik op bijgaand kaartje). Het gewijzigde gedeelte van het pad is gemaaid
en er zijn nieuwe routebordjes geplaatst.
Per 1-7 wordt het deel van het Struinpad in de Gebrande Kamp weer vrijgegeven.
Er komt nog een extra informatiepaneel en aan een aanpassing van de brochure wordt nog gewerkt.


302 walkentalkWalk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden!
De bijeenkomsten vinden elke maand plaats in de Bibliotheek Gennep.
Bij een gastvrije ontvangst met koffie en thee kunnen werkzoekenden in een inspirerende omgeving ervaringen uitwisselen met andere deelnemers en ideeën opdoen bij uiteenlopende onderwerpen door gastsprekers.
Deze bijeenkomsten zijn ook voor mensen uit Milsbeek.
Raadpleeg het programma op de website: www. biblioplus.nl
302 verkeersmaatregel Zwarteweg thumbZwarteweg, tijdelijke verkeersmaatregelen
Een deel van het agrarisch gebied aan de voet van het Reichswald/Sint Jansberg (Koningsven-De Diepen) wordt heringericht tot natuurgebied. In dat kader wordt de dekgrond die in het westelijk gebied vrijkomt vervoerd naar het deelgebied dat gelegen is ten zuiden van de ontgrondingslocatie De Banen aan de Leembaan. Om overlast op de wegen in het gebied te voorkomen rijdt het vrachtverkeer door het plangebied, maar hierbij moet het vrachtverkeer op drie locaties verharde wegen kruisen, onder andere de Zwarteweg tussen de Ringbaan en Grensweg.
Om de verkeersveiligheid van alle verkeersdeelnemers te waarborgen zijn tijdelijke verkeersmaatregelen noodzakelijk en die houden het volgende in:
- plaatsing van een tijdelijke verkeersregelinstallatie ter hoogte van de oversteekplaats
  (in gebruik alleen op werkdagen tussen 7:00 en 17:00 uur),
- een inhaalverbod over een lengte van circa 450 meter ter hoogte van de tijdelijke oversteekplaats en
- een maximumsnelheid van 50 km/uur over een lengte van circa200 meter ter plaatse.
Deze maatregelen zijn van kracht in de periode maart tot en met september 2018 of zoveel korter of langer als de werkzaamheden in het gebied duren. Voor het officieel verkeersbesluit klik hier

302 pannaveld oudebaan thumbPannaveld weer in Milsbeek
Het mobiele pannaveld van de gemeente Gennep staat weer op het speelveld Oudebaan. Het veld kan door jong en oud gebruikt worden voor pannavoetbal.,Dit is een vorm van straatvoetbal. Bij pannavoetbal staat het maken van doelpunten niet voorop, maar gaat het vooral om het maken van mooie acties en de tegenstander aftroeven. Het spel kan met twee tot tien personen worden gespeeld.

302 initiatievenOndersteuning initiatieven binnen Milsbeek
SL!M wil graag initiatieven ondersteunen, die de Milsbeekse samenleving ten goede komen of leuker maken. Zo is Stonehands gesteund, maar ook de Cola Disco voor de jeugd, de jaarlijkse Nieuwjaarsmaaltijd en een aanpassing van een onveilige situatie bij de sportvelden. Ook voor volgend jaar heeft SL!M middelen om dergelijke activiteiten te ondersteunen door het verlenen van een financiële bijdrage.
Heeft u ideeën en plannen en zoekt u daarvoor ondersteuning, maak die dan kenbaar via het contactformulier op deze website of stuur een verzoek aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. SL!M beoordeelt de initiatieven en kijkt natuurlijk ook hoeverre die passen binnen haar  mogelijkheden.


302 atelier voor reparatieReparatieatelier in Milsbeek - Vrijwilligers gezocht
Onze plaatsgenoot Gerard Wouters heeft aangeboden een reparatie atelier op te zetten. Hij heeft daarvoor de ruimte en de mogelijkheden en zoekt nu handige vrijwilligers, die hem kunnen ondersteunen. Het atelier zou daarop moeten drijven en hij hoopt vrijwilligers uit diverse richtingen te kunnen werven om zo een breed assortiment aan reparatiemogelijkheden te kunnen realiseren. SL!M is van mening, dat in onze huidige weggooimaatschappij dit een zeer welkome aanvulling kan zijn op de mogelijkheden en voorzieningen in ons dorp. Wij nodigen u van harte uit om te reageren op deze oproep. U kunt dat doen via het contactformulier op deze website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  


302 nationale week veiligheidNationale Week van de Veiligheid
aanleiding voor het gemeentebestuur om de inwoners te wijzen op preventieve maatregelen om samen onze gemeente veiliger te maken. Denk aan:
- brandveiligheid,
- het voorkomen van inbraak,
- het herkennen en voorkomen van drugscriminaliteit,
- en het nut van WhatsApp buurtpreventie.
Voor uitgebreidere informatie klik hier

 

203 milsbeekse vlag 200Zijn er liefhebbers voor de Milsbeekvlag?
In 2015 heeft SL!M in samenwerking met de Stichting Cultuurbehoud een Milsbeekvlag in het leven geroepen.
Op de vlag staat een abstracte afbeelding met karakteristieke Milsbeekse elementen. SL!M heeft een aantal Milsbeekvlaggen in voorraad die voor evenementen beschikbaar zijn. Dorpsgenoten hebben aan SL!M gevraagd of de vlag ook te koop is. Deze mogelijkheid bieden we graag aan. Een vlag van 1 x 1,5 meter kan bij SL!M worden besteld voor € 20,- (de inkoopprijs is € 25 maar SL!M sponsort € 5 per vlag).
U kunt de vlag bestellen via het contactformulier op deze website.
Vergeet niet uw naam, adres en het aantal vlaggen te vermelden. 


302 buurtprevMaak uw buurt veiliger met WhatsApp Buurtpreventie
Met de komst van de smartphone zijn er ook nieuwe manieren van communiceren bij gekomen. Een daarvan is WhatsApp. Deze kan ook worden ingezet om een buurt veiliger te maken. 
Daarvoor wordt een buurtgroep aangemaakt. Voor iedere buurtgroep functioneert een beheerder. Deze nodigt buurtgenoten uit en neemt die op in de groep wanneer zij dat willen. Wanneer een lid van de groep iets verdachts ziet in de buurt, kunnen de overige leden van de groep worden gewaarschuwd, lees verder. 

301 initiatiefgennepDe gemeente Gennep kent veel initiatieven van haar inwoners, activiteiten en voorzieningen. Dit zorgt ervoor dat de mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen meedoen zodat het voor iedereen fijn leven en wonen is in deze gemeente. Om al die initiatieven te kunnen delen met zoveel mogelijk inwoners heeft de gemeente samen met een groep vrijwilligers de schouders onder het Genneps Initiatief gezet. Dit is een website gevuld met informatie, maar ook boordevol inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Neem eens een kijkje. Hoe meer mensen van de mogelijkheden van het Genneps lnitiatief kennis nemen en deze ook benutten, hoe waardevoller de website wordt. Dus wacht niet af - neem initiatief.